I have 1987 Jeep Comanche

Tiny
TAYLORIGNACIO
  • MEMBER
  • 1987 JEEP COMANCHE
I have 1987 jeep comanche. 2.5L. I have a new engine installed but tranny not installed. I hooked up starter (on table next to truck) with batt. (Batt is new) It turned but I didn't connect the wires firmly. The pos n neg touched, sparked big time. I pulled the wires off the batt n then redid wires on starter firmly. Now nothing goes on and I'm lost on what I blew. Checked all fuses and replaced all relays. Still nothing. Can someone advise on what mess I created by being lazy.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Saturday, February 2nd, 2013 AT 10:03 PM

12 Replies

Tiny
CARADIODOC
  • EXPERT
Which starter do you have, the Bosch or the Ford with the tapered cover?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, February 2nd, 2013 AT 10:09 PM
Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Did the + and - from the jumper touch? Is that what caused the sparks? If so, nothing should have happened to the starter. Let me know.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, February 2nd, 2013 AT 10:10 PM
Tiny
TAYLORIGNACIO
  • MEMBER
I have a bosch. But I checked the fuse box underneath the dash n no reaction coming from the tester, radio was working prior to that. Checked the juice in the front harness (lights) got a reaction. The tester didnt react to any fuses underneath dash.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, February 2nd, 2013 AT 10:19 PM
Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Have you checked the main fuses under the hood?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, February 2nd, 2013 AT 10:21 PM
Tiny
TAYLORIGNACIO
  • MEMBER
2 relays by coil (replaced) or did I miss some?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, February 2nd, 2013 AT 10:33 PM
Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Is there a power distribution box under there with fuses?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, February 2nd, 2013 AT 10:34 PM
Tiny
TAYLORIGNACIO
  • MEMBER
Yes + n - touched while attached to starter, but now nothing works?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, February 2nd, 2013 AT 10:43 PM
Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Are all the fuses good?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, February 2nd, 2013 AT 11:04 PM
Tiny
CJ MEDEVAC
  • EXPERT
CHECK FUSIBLE LINKS?

MAYBE YOU FRIED SOME CORROSION ON THE BATTERY CLAMPS/ CABLES TO CLAMPS/ OTHER CONNECTIONS DOWN THE LINE

SNATCH 'EM LOOSE... CLEAN 'EM.....RE INSTALL

KEEP US POSTED

SURELY YOU'LL CATCH ONE OF US ON HERE!

http://www.2carpros.com/questions/1996-chevrolet-tahoe-wont-start-sounds-dead-battery-jumpbox-get-same-reults

THE MEDIC
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, February 2nd, 2013 AT 11:07 PM
Tiny
TAYLORIGNACIO
  • MEMBER
No, power db
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, February 2nd, 2013 AT 11:22 PM
Tiny
TAYLORIGNACIO
  • MEMBER
Thanks everyone-I will
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, February 3rd, 2013 AT 12:06 AM
Tiny
TAYLORIGNACIO
  • MEMBER
Could it be the ignition switch?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, February 3rd, 2013 AT 8:41 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides