Wipers do not work

Tiny
PAULA SOTO
  • MEMBER
  • 1997 CADILLAC DEVILLE
  • 18,000 MILES
Wipers stopped working. Replaced multi function switch on column. Still nothing. No power seems to be going to wiper motor after testing. Fuse not blown.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, June 26th, 2019 AT 2:11 AM

6 Replies

Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
Good morning,

Check the two wires I highlighted in the attached diagram.

The purple wire should have voltage with the wiper in high-speed mode. The other highlighted wire should have voltage at the lower speeds.

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, June 26th, 2019 AT 2:39 AM
Tiny
PAULA SOTO
  • MEMBER
I haven't checked them out yet. It's not quite 7:00 am here. I was wondering if there is a governor module on my car listed above Concourse, and if so, where is it?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, June 26th, 2019 AT 3:36 AM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
No such module.

The controls are inside the wiper motor itself.

Do the voltage checks and get back to me.

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Wednesday, June 26th, 2019 AT 3:38 AM
Tiny
PAULA SOTO
  • MEMBER
Tried the two wires no power from either wire. Tried connector that's on side of wiper motor, no power.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, June 27th, 2019 AT 6:56 AM
Tiny
PAULA SOTO
  • MEMBER
Hello Roy. I did what you asked testing both wires plus a plug that's on the far right side of wiper motor. No power from them.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, June 27th, 2019 AT 9:26 AM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
Okay, check the yellow wire at the wiper switch. There needs to be power from the accessory relay.

Also, check both fuses listed for power on both sides with the key on.

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, June 27th, 2019 AT 9:39 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides