No communication to scan tools

Tiny
LYKINS6
  • MEMBER
  • 2010 CHEVROLET AVEO
  • 1.6L
  • 4 CYL
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 94,000 MILES
No crank, no start unless you take the positive and negative battery cables and hold them together for a couple minutes, then it will start. And also the hold light will flash. When it does start it runs good, but the hold light will flash and the check engine will be on. I have checked all of the fuses they are all good.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Friday, June 14th, 2019 AT 10:32 AM

7 Replies

Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
Good afternoon,

Let us start with the code for the check engine light?

What is the code that was set?

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, June 14th, 2019 AT 1:35 PM
Tiny
LYKINS6
  • MEMBER
No communication with solus or with a actron scanner. All fuses are good.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, June 15th, 2019 AT 9:06 PM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
What kind of scan tool.

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, June 15th, 2019 AT 10:18 PM
Tiny
LYKINS6
  • MEMBER
Snap on solus or the actron generic scanner.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, June 16th, 2019 AT 9:16 AM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
Does it work on any other vehicle?

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, June 16th, 2019 AT 1:51 PM
Tiny
LYKINS6
  • MEMBER
Yes the solus works on other vehicles. The problem is the PCM and the customer is not going to fix the car.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, June 18th, 2019 AT 11:51 AM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
Just to be sure, check pins 6 and 14 on the 16 pin connector for resistance and let me know that figure.

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, June 18th, 2019 AT 11:56 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides