Alternator Problems

Tiny
GEORGE_MARTIN
  • MEMBER
  • FORD TAURUS
I have a 97 Ford Taurus 3.0 v6 131,000 miles. The alternator is not thowing out any voltage. I have tried 3 different alternators and they all check out fine at the parts store.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, February 25th, 2007 AT 9:20 PM

5 Replies

Tiny
CHEVYII
  • MEMBER
Have you had the battery checked,

let me know

jim
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, February 25th, 2007 AT 9:38 PM
Tiny
BHUGG
  • MEMBER
How are you checking the voltage?
There may be fuses and fusable links involved.
Check the fuses in the power distribution box.
There are fusable links in the wiring between the starter relay and the alternator. They may be hard to find so ohm out the wiring.
Check for good connections to the starter relay

Let us know what happens.
Vote for us if we help you with the alternator problem.

Good luck.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, February 25th, 2007 AT 11:16 PM
Tiny
GEORGE_MARTIN
  • MEMBER
The battery checked out fine.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, February 26th, 2007 AT 2:41 PM
Tiny
GEORGE_MARTIN
  • MEMBER
I have been using an ohm meter and all the connections are good.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, February 26th, 2007 AT 2:43 PM
Tiny
BHUGG
  • MEMBER
It is hard to tell where you are checking for voltage. I am attaching a typical charging system for a Ford. This diagram is from a 93 explorer. But I believe they are similar.
If this helps, that is good. If you need more help, tell me what voltages you get from each terminal to ground and we will go from there.


http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/58526_Charging_system_3.jpg

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, February 26th, 2007 AT 11:42 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides