1998 Ford Mustang hessitation and P1131 error

Tiny
URBANWEASEL
  • MEMBER
  • 1998 FORD MUSTANG
Engine Performance problem
1998 Ford Mustang V8 Two Wheel Drive Automatic 150k miles

I have replaced the coil pack and spark plugs and wires also the MAF sensor
the car ran great for several days till the misfire came back, origionally there was a p1131 and code for #2 misfire, Now even with the maf unplugged it still shudders I checked the fuel pressure and it stayed at 32 pounds running at idle
Thanks in advance for your help
Jeff
Do you
have the same problem?
Yes
No
Monday, November 30th, 2009 AT 12:08 PM

7 Replies

Tiny
RACEFAN966
  • EXPERT
Ok so have you checked that injector? The P1131 is lean code related to an O2 sensor or PCM or vacuum leak or? So if you would unplug injector number 2 and ohm it get back to me with what it ohms out at and what scale you checked it on. Thanks.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, November 30th, 2009 AT 9:00 PM
Tiny
URBANWEASEL
  • MEMBER
Its running great at the momement, last night I pulled #2 plug and checked it it wasnt fouled and looked good,
there was a bad pcv hose I replaced, check engine light is still on, it will run good for a day or two then start back to the misfire, I will check the injector when it starts to run bad again
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, December 1st, 2009 AT 6:41 AM
Tiny
RACEFAN966
  • EXPERT
Ok sounds good. As for the engine light it will stay on untill the codes are cleared. So call around to your local parts stores and find one that will do a free scan. Scan it and note the codes then clear them. If the light comes back on the recheck it. Let me know how it goes.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, December 1st, 2009 AT 9:56 AM
Tiny
URBANWEASEL
  • MEMBER
Started to run bad again after a 20 mile trip
still had misfire this morning and turned it into get diagnostics run on it, I suspect your right with the bad fuel injector, will let you know what they say
Jeff
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, December 2nd, 2009 AT 6:53 AM
Tiny
RACEFAN966
  • EXPERT
OK great let me know how it goes and what they find. If we need to do more testing then let me know and we will.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, December 2nd, 2009 AT 10:12 AM
Tiny
URBANWEASEL
  • MEMBER
Turned out to be the oxgen sensor, The "check engine" light hasnt come back on but only have 20 miles on it since the o2 sensor was replaced, I will update if it isnt the problem, I can tell a difference in the way it runs
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, December 3rd, 2009 AT 6:09 PM
Tiny
RACEFAN966
  • EXPERT
That is great. Great job glad you found it. I was pretty sure it was going to be the simple like that. If anything changes yes please do let me know. Otherwise have a great day and a Merry Christmas.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, December 4th, 2009 AT 9:49 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides