2004 Ford F-150 Back up sensor problems

Tiny
TOMW3115
  • MEMBER
  • 2004 FORD F-150
  • V8
  • 4WD
  • AUTOMATIC
  • 16,000 MILES
I have a 2004 Ford F-150. Recently, I had a back-up sensor system installed. It worked fine for a couple weeks, and then decided sound every time I would back up even though there was absolutely nothing behind me. I took the truck back to the service center that initially installed it, and they reprogrammed something. Same thing - after a couple weeks of working fine. The have since replaced that unit three times - then replaced it with a different unit - a DT 506 - no brand name. Same situation. The last two times it started doing this was after I had lowered the tail gate. Putting the tailgate up makes no difference. The sound is constant when the truck is in reverse.

Any idea what is going on with this? I have several friends with the same backup units as I initially had and were installed by the same company, and none of them have ever experienced this.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Monday, April 21st, 2008 AT 12:03 PM

1 Reply

Tiny
MIRON STRATELAK
  • MEMBER
Hi: I would like to speak further with you about the backup sensors on your 2004 Ford.I am having the same problem with my 2005, every time I put it in reverse, the beeping starts, I'm not even close to an object. Could you please e-mail me and send your e-mail address, I'll give you a shout. Thanks. Miron. Bigmymy@yahoo. Com
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, June 23rd, 2008 AT 12:11 PM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links