1997 Chevy Suburban Random multiple misfire

Tiny
ANGELA59
  • MEMBER
  • 1997 CHEVROLET SUBURBAN
Engine Mechanical problem
1997 Chevy Suburban V8 Four Wheel Drive 175000 miles

This misfire is worse on Cyl 3 AND 8. Have replaces all injectors, distributor, plugs wires, cap, had heads reworked, Mass air flow and ignition control module. Got 125lb of compression on 3 and 8.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, March 4th, 2008 AT 12:57 PM

9 Replies

Tiny
MERLIN2021
  • EXPERT
What's the compression on the others? 125 sounds a bit low, how did the cylinder walls look when you took off the heads? Is there any blue smoke when it's running?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, March 4th, 2008 AT 1:05 PM
Tiny
ANGELA59
  • MEMBER
All cyl range from 125 to 135 psi. Cyl walls looked good and there is no blue smoke
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, March 4th, 2008 AT 1:17 PM
Tiny
MERLIN2021
  • EXPERT
Try using a noid light on the 3 and 8 injectors, this will test the injector harness to see if it's firing the injectors. Othe than that check for vacuum leaks with some gumout spray, Does yours have the plastic manifold? And if you need more help please post the engine size in liters, it's listed on the white VECI label under the hood.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, March 4th, 2008 AT 1:35 PM
Tiny
ANGELA59
  • MEMBER
I do have current with noid light, no vacuum leaks, has got plastic planum. It is a 5.7 with spider injectors
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, March 4th, 2008 AT 1:41 PM
Tiny
MERLIN2021
  • EXPERT
If you can fill me in on what you HAVE done so far, instaed of me asking and then you telling me you've done it already, I might be able to figure something out.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, March 4th, 2008 AT 2:33 PM
Tiny
ANGELA59
  • MEMBER
I put in the 1st question that I replaced the injectors, plugs, wires cap, distributor, mass air flow and ign cont module and had the heads worked. If the cyl walls had not looked okay I would have stopped before I worked the heads. I realize that I may have left out something. That's why I am asking for help. I tryed to remember every thing at once so someone would be well informed. Sorry!
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, March 4th, 2008 AT 2:59 PM
Tiny
MERLIN2021
  • EXPERT
I will send some info so You can read it.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, March 4th, 2008 AT 3:26 PM
Tiny
ANGELA59
  • MEMBER
Thanks a million. Will read over and do some testing and get back with results tommorrow.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, March 4th, 2008 AT 4:13 PM
Tiny
ANGELA59
  • MEMBER
Figured out what the problem was. A Crank Sensor. Thanks so much for your help. Had to just get away from it for a little while and let the frustration die down, now the car runs great.

Angela
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, March 7th, 2008 AT 2:03 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides