The gauge cluster on my Montana is going crazy

Tiny
ANONYMOUS
  • MEMBER
  • 2005 PONTIAC MONTANA
  • 94,000 MILES
The gauge cluster on my montana is going crazy. The speddometer doesn't work half the time, the rpm gauge never. What could fix this
Saturday, January 5th, 2013 AT 2:06 AM

7 Replies

Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Check wiring to the rear of the cluster. If it is good, have the cluster itself tested.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, January 5th, 2013 AT 2:07 AM
Tiny
RROMERO3
  • MEMBER
I'm sorry if this is a stupid question but how do I access the wiring? And if it is not the wiring then do I need to take to a mechanic to have it checked?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, January 5th, 2013 AT 2:11 AM
Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
The wiring is behind the cluster. You need to craw under to see it. As far as the cluster, yes, it will need a series of tests run.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, January 5th, 2013 AT 2:12 AM
Tiny
RROMERO3
  • MEMBER
The ABS light and the trac off light come on as well. Could this be do to a different issue?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, January 5th, 2013 AT 2:16 AM
Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Yes, chances are the lights are coming on due to a faulty brake sensor.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, January 5th, 2013 AT 2:18 AM
Tiny
RROMERO3
  • MEMBER
Oh geez sounds like I got some things to figure out. Thx
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, January 5th, 2013 AT 2:26 AM
Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Let me know if you have other questions.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, January 5th, 2013 AT 3:03 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides