I HAVE SOME ELECTRICAL PROBLEMS AND SICK OF PUTTING IN GOOD BATTERIES

2002 Ford Windstar

Tiny

pfw

December, 10, 2011 AT 6:39 PM

Help me please ! I have replaced my Battery and alternator twice and my check charging light still comes on ! I check all conections and fuse ! And took positive cables and neg. Off had them checked and they are good ! Still wont charge ! I have replaced my Bat. And alternator twice and my check charging light still comes on

FOUND 3619 RELATED QUESTIONS

Not Charging Battery

34 ANSWERS
13 IMAGES

Battery Will Not Charge

20 ANSWERS
5 IMAGES

8 Answers

Tiny

saturntech9

December, 10, 2011 AT 6:46 PM

Do you have a multimeter to do some testing?ALso did you have the new alternator tested before leaving the store?I had three rebuilt alternators test bad in row that I had them test in the store before leaving the store. Thats why I asked.

Tiny

pfw

December, 10, 2011 AT 6:57 PM

Yes the alt. Was bench tested twice now and they say it good ! So I put back on and put new bat in the van and still same thing starts for awhile then will die after drianing the bat. So I had fuseable links checked and all conections and they where all good still run of bat. Till it is to low to keep going ! And the chck chrg. Light remains on ! HUM !

Tiny

saturntech9

December, 10, 2011 AT 7:09 PM

So do you have a multimeter to do some checking?Also the bad alternator you first took out did you have that bench tested?If so did it test bad?

Tiny

pfw

December, 10, 2011 AT 8:23 PM

Yes I have a meter ! And yes the old alt. Chck bad when bench tested, now I just checked the bat and alt. When running and alt. Did not come on to charge and bat was running low ! I tryed some thing ! I losened the pos. Cable on the alt. And jiggled around and the alt. Kicked in ! But then would not shut off charged up to 14.87 votls so I turn off eng. And tested the bat was at 13 and turned van back on it ran but soon the bat ran down again to almost 11.4 volts then died ! Alt still not come back on so tryed one more time the prosses I did before and same thing happend

Tiny

saturntech9

December, 10, 2011 AT 8:39 PM

So the big postive feed the alternator your jiggling around and its charging?If so its a loose connection and needs to be fixed. Also the voltage regulator controls the charging not the battery feed into alternator.

Tiny

pfw

December, 10, 2011 AT 8:46 PM

Ok ! I losend the pos cable on the alt. That goes to the bat just to see if the alt would kick in and when moing it around on the post it did kick on the alt. But if I tightn back on and shut off the van and turn back on the alt. Does not kick in enless I losen that pos cable coming off the alt. Then it willl kick back on but wont kick off ! When fully charged ! So I shut van off and start it back up and let it run and it just runs off the bat. Till it dies ! So thats when I losen the nut and jiggled the pos. Cable

Tiny

pfw

December, 10, 2011 AT 8:49 PM

And so the voltag reg. Is built in and should come on when volts are low but is not kickn in intill I losin the cable on the alt. So what do u think

Tiny

saturntech9

December, 10, 2011 AT 11:32 PM

I want you to follow the trouble I posted and let me know what you find.

Please login or register to post a reply.

Battery Replacement Ford Contour 1996-2000
Battery Replacement Ford Escape 2000-2006
Battery Replacement Guide
Battery Replacement
Battery Replacement Honda Civic 2006-2011
Alternator testing done right