Lexus new battery no power?

Tiny
ARMANDO123456
  • 2001 LEXUS IS 300
  • 125 MILES

My battery was low, when I turned the key car still had power just not enough to start, it was a old battery so I bought a new one just after a few minutes of checking the old battery, now I connected the new battery and its charged but when I turn the key I have no power no lights nothing. Whats wrong? It at least turned the dash lights with old battery

Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, October 14th, 2012 AT 8:50 PM

8 Replies

Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
  • 25,554 POSTS

Check your cable connections for clean solid connections

Roy

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, October 14th, 2012 AT 8:52 PM
Tiny
ARMANDO123456
  • MEMBER

I check them, there ok they have electrical current, cleaned the conectors, car had power and worked all day before old battery went low, all I did was disconnect old one connect new one. I check fuses there ok, still no power, what else can it be?

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 16th, 2012 AT 1:40 AM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
  • 25,554 POSTS

Did you cross the cables installing the battery?

Roy

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 16th, 2012 AT 1:42 AM
Tiny
ARMANDO123456
  • MEMBER

No, battery has power, positve to positve negative to negative, I just dont have power nothing comes on, no noise nothing.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 16th, 2012 AT 1:45 AM
Tiny
CJ MEDEVAC
  • EXPERT
  • 9,513 POSTS

I THINK HE WANTS TO KNOW IF YOU ACCIDENTALLY CROSSED THEM (EVEN FOR A SPLIT SECOND)

IF YOU ATTEMPTED A "JUMP START"--DID SOMETHING POSSIBLY GET CROSSED UP---OR ARCED?

WITHOUT SUPER ACCURATE INFO ASEMaster6371 MIGHT GUESS FOR THE NEXT 3 DAYS

RIGHT NOW LOOKS LIKE HE MAY HAVE SOMETHING TO GO ON. DEPENDING ON YOUR ANSWER

THE MEDIC

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 16th, 2012 AT 2:44 AM
Tiny
ARMANDO123456
  • MEMBER

Oh ok, no, I did not, I made sure I connected it right, I have not tried to jump start it since the battery is new, I know its hard to understand but I am giving you all the info, my car is just sittin now havnt tried nothn else, all I know, my old battery gave me power at least to my accesories, ect, disconected the old one put a new one in and bam no power, thats where im at. Im stumped. Thanks for all the info guys

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, October 18th, 2012 AT 1:15 AM
Tiny
CJ MEDEVAC
  • EXPERT
  • 9,513 POSTS

TIME TO GET SERIOUS!

LOOK AT "ALL" OF YOUR FUSES

MR. STARTER COULD BE BAD

TURN YOUR HIGH BEAMS ON---ATTEMPT A START----DO THE LIGHTS DIM TO NOTHING?

BEST PART HERE---READ MY ANSWER IN THIS LINK

http://www.2carpros.com/questions/1996-chevrolet-tahoe-wont-start-sounds-dead-battery-jumpbox-get-same-reults

KEEP US POSTED

THE MEDIC

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, October 19th, 2012 AT 4:49 AM
Tiny
ARMANDO123456
  • MEMBER

I will try to check all fuses and go threw all connections tomorrow as im off, didnt try the high beam thing because I have zero electrical power lights wont dim because they wont even turn on. Basically is acting like I have no battery connected at all. Thanks for the advise

Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Friday, October 19th, 2012 AT 5:30 AM

Please login or register to post a reply.

Other Battery Discharge Questions