Engine code is reading P0743

Tiny
JEDDUNCAN
  • MEMBER
  • 2001 FORD F-350
  • 200,000 MILES
I Have An 01 F 350 7.3 L That Reconnected The Wire Harness Under Driver Side Valve Cover. When Started Up Everything ran fine. When I went to drive it, it stalled out pulling the code P0743. There is a big harness connection above the valve cover that I did not take apart but moved around a lot to get the cover off. I do not see any bare wires but I cannot get it apart to look for corrosion inside the connection. Am I on the right track and how do I get the connection apart?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Monday, March 5th, 2012 AT 6:02 PM

6 Replies

Tiny
BILLYMAC
  • EXPERT
Please epost only part of your question made it through. Thenks
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 5th, 2012 AT 8:15 PM
Tiny
JEDDUNCAN
  • MEMBER
I Have An 01 F 350 7.3 L That Reconnected The Wire Harness Under Driver Side Valve Cover. When Started Up Everything ran fine. When I went to drive it, it stalled out pulling the code P0743. There is a big harness connection above the valve cover that I did not take apart but moved around a lot to get the cover off. I do not see any bare wires but I cannot get it apart to look for corrosion inside the connection. Am I on the right track and how do I get the connection appart
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 5th, 2012 AT 8:29 PM
Tiny
BILLYMAC
  • EXPERT
P0743 Torque Converter Clutch Circuit Electrical
normally the prob is the harness inside the valve cover. Trying to find harness connector no luck yet.I will send as soon as I locate.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 5th, 2012 AT 10:13 PM
Tiny
JEDDUNCAN
  • MEMBER
I reconnected the the harness connector on the gasket of the valve cover. Are you thinking the tcc is tied into that as well
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 5th, 2012 AT 10:46 PM
Tiny
BILLYMAC
  • EXPERT
Well I really ca't see where it would be connected. But if you reconnected plug and ran ok then stopped running possibly plug has come off or harness inside v/c is bad this is a common prob. However should have a misfire code as well.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 5th, 2012 AT 11:44 PM
Tiny
JEDDUNCAN
  • MEMBER
The engine runs fine sitting there in park. When I go to shift into gear it stalls and I cannot move it. I believe this is because of the P0743 code I just don't know if the tcc electrical is tied into the main harness connection above the valve cover
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 5th, 2012 AT 11:57 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides