Transmission problem?

Tiny
THEGREATBRITTAN
  • MEMBER
  • 1999 BUICK REGAL
  • 186,400 MILES
The check engine is on. Went to autozone, and a code came up for the 1-2 shift solenoid. The car drives great. The only thing is that I only feel it shift only once at 10 mph, and after that it doesn't do it anymore.I guess it revs or something. Idk I just drive it. Could you help me in the diagnosis of the problem? How much does it cost to fix? What do I need to do?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, May 30th, 2012 AT 6:22 PM

5 Replies

Tiny
FIXITMR
  • MEMBER
Have you tried shifting manually to see if it shifts right?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 30th, 2012 AT 6:30 PM
Tiny
THEGREATBRITTAN
  • MEMBER
It's an automatic
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 30th, 2012 AT 7:51 PM
Tiny
FIXITMR
  • MEMBER
Yes but it has like 1 2 3 D selections. Start in lowest selection and move up manually.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 30th, 2012 AT 8:02 PM
Tiny
THEGREATBRITTAN
  • MEMBER
Oh yes. I've tried that. It works on each gear. I'm really not car savvy but I know a little.I'm just saying while Im driving in drive it only shifts once.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 30th, 2012 AT 8:04 PM
Tiny
FIXITMR
  • MEMBER
Pan needs to be removed and soleniod checked. If bad replace and see if that fixes it.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 30th, 2012 AT 8:26 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides