91

1991 Chevrolet Caprice

Tiny

bad305bowtie

December, 5, 2010 AT 6:51 AM

Car wont start. The other day I started my car to let the engine warm up for 5 min. I got in it and turned the rear defogger on. Once I did this the car started runnin poorly so I turned it off, it still ran bad then stalled. It started back up and ran poorly for 3 seconds then died. Once I went to start it again, it wouldnt crank. Everything else on the car still works. Does not crank and I cannot get it too. Battery and alternator tested good. The rear defogger fuse was also melted. Please help.

FOUND 9 RELATED QUESTIONS

9 Answers

Tiny

rasmataz

December, 5, 2010 AT 7:56 AM

Cranking and w/n start or just won't crank at all/nothing when you turn key to cranking position?

Tiny

bad305bowtie

December, 5, 2010 AT 8:48 AM

Will not crank at all when I try to start it.

Tiny

rasmataz

December, 5, 2010 AT 9:08 AM

Could be the starter motor, starter relay, park and neutral switch and ignition switch assuming the battery and connections are good.

Tiny

bad305bowtie

December, 5, 2010 AT 9:22 AM

Where is the starter relay located?

Tiny

rasmataz

December, 5, 2010 AT 9:27 AM

Short out the starter motor small terminal with the purple wire to the battery terminal on it-if it cranks over -check if the purple wire is open to the ignition switch if not -replace the ignition switch

Tiny

bad305bowtie

December, 5, 2010 AT 9:46 AM

How do I short it out?

Tiny

bad305bowtie

December, 6, 2010 AT 9:58 AM

I replaced the starter that was the problem. But the car won't turn over unless I charge the battery or jump start it. I drove it for 20 minutes then the dash lights got dim I turned the car off went to restart and only clicked once. But once I jump it it starts right up again. Please help

Tiny

rasmataz

December, 6, 2010 AT 5:14 PM

Have the alternator and battery load tested some parts store does it for free-if okay-could be a short circuit draining the battery

Tiny

bad305bowtie

December, 6, 2010 AT 6:08 PM

I had them tested and they were good. I disconnected the rear defogger from behind the climate controls and left the fuse out because that's how all this firststarted and I didn't want to take a chance in it happening again? Could the no fuse in the rear defogger be doing it?

Please login or register to post a reply.

Defroster Fuse Replacement - Rear
Dynamat Door Installation
Windshield Wiper Blade Replacement Mercedes