Mechanics

I HAVE A . THE SECURITY LIGHT HAS BEEN ON AND OFF FOR THE LAST YEAR. IT DOES NOT AFFECT STARTING GAUGES OR ANY OTHER ACCESSORY. I RAN MY TECH 2 TO CHECK FOR DTC, BUT DID NOT COME UP WITH ANY. NO CODES STORED IN THE BCM. I REPLACED THE IG

2003 Saturn Vue • 97,000 miles

MY GM tech tool was hooked while driving and waited till the security light came on before I checked for codes.
Avatar
Jr3289
May 20, 2012.



The info was cut off above so I couldnt see it all. Could you please explain it again?Also does the gas gauge temp gauge power door locks keyless entry ever become inop?


Saturntech9
May 20, 2012.
I have a 2003 saturn vue. The security light has been on and off for the last year. No problems in starting or any gauges or anything that is wired into the body control module. I scanned with my gm tech 2 and came up with no codes. Security light was on when I hooked up my tech 2. I have replaced the ignition cylinder with new key assembly and passlock sensor. Still light comes on and off. I also replaced the tin connector on the passlock sensor with a copper coated connector. Ive been reading more articles on this and should check the passlock sensor voltage with car off and igition in run condition. Gm mechanic states it is common for the harness off the passlock sensor to the bcm has a tendency to get high resistance. Any more troubleshooting ideas?


Tiny
Jr3289
May 20, 2012.
So you replace the ignition housing that contains the pass lock sensor.


Saturntech9
May 20, 2012.
Yes, still security light comes on, but no electrical problems.


Tiny
Jr3289
May 20, 2012.
Heres what I found for security light always on or flashing when it comes back on follow the trouble tree I posted.


Saturntech9
May 20, 2012.
Thanks I will give that a try.


Tiny
Jr3289
May 20, 2012.
Alright let me know what you find most of the ones I have seen like that have been a bad pass lock sensor but those set codes or a bad body control module.


Saturntech9
May 20, 2012.
Ok, I ran the test with my tech 2 and commmanded the security light on and off. It works fine. According to a 28 year gm vetereran mechanic the voltage at the run position (with car off) should be at least 5.0 volts, mine was 4.75. Do you have any more specifications. I think I need to clean contacts at the bcm and check for high resistance in the passlock harness.


Tiny
Jr3289
May 20, 2012.
Thats only .25 volts that could be meter error connection error your meter leads etc. You can try checking connections wires etc that wouldnt be a bad thing. The strange part is there are no codes setting.


Saturntech9
May 20, 2012.