Mechanics

QUESTION BLOWER MOTOR

1995 Isuzu Rodeo

Air Conditioning problem
1995 Isuzu Rodeo Question 6 cyl Four Wheel Drive Automatic

OK, so here is the deal. I have just lost power to my blower motor about a month ago now. I bought a new motor that does work, but when pluging it in, it doesn't turn on. I have already checked the relay's, the fuses, the resistor pack, and the voltage going through the wires. The only problem that I can see is that the connection to the motor doesn't get power. It is only 2 wires, 1 is coming from the resistor pack, and 1 I am guessing is the ground. I have also cleaned all connections to ensure that current will pass through. Please help. I really do not want to pay to take it to the shop. Thank you
Avatar
Dsw422
June 2, 2010.



So if you unplug the blower motor and test for power and ground to your terminal connector ends that make contact with your blower motor connector ends is there any power and ground there?On the power side the voltage should increase as you increase the speed of the blow motor switch till you get full battery voltage on high postion. The ground side should just be ground all the time. Let me know what you find.

Saturntech9
Jun 2, 2010.
So at the connection, we have no power whats so ever. We are getting power to the resistor and the switch, but not at the connection to the motor. There are 2 wires at the connection to the motor. 1 leads to the resistor, and the other I have found out leads to the fuse, which I blew while using that wire to ground. So the wires it seems are in tack. All wires from the resistor read 12 when going through the cycles. What could be the problem from there. Also, is the fan supposed to turn on when the vehicle is in the on position, but not cranked? If so, maybe there is a problem there, b/c I have never had power go to the fan when in on. Thanks

Tiny
Dsw422
Jun 2, 2010.
Look in drivers door opening area and tell me what the month date your vechile was built?You will see like a 5/95 for example. Also do you have a LS or S model rodeo. Let me know so I can get you the correct information.

Saturntech9
Jun 3, 2010.
The date is 7/95 and it is a LS model. Thank you for the help.

Tiny
Dsw422
Jun 3, 2010.


http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/416332_1995_isuzu_rodeo_blower_switch_test_1.jpg



http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/416332_19955_isuzu_rodeo_blower_switch_test_1.jpg



http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/416332_1995__32L_isuzu_rodeo_LS_ac_circuit_early_production_part_1_1.jpg



http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/416332_1995__32L_isuzu_rodeo_LS_ac_circuit_early_production_part_2_1.jpg



http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/416332_1995__32L_isuzu_rodeo_LS_ac_circuit_late_production_part_1_1.jpg



http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/416332_1995__32L_isuzu_rodeo_LS_ac_circuit_late_production_part_2_1.jpg


Your rodeo has two different a/c blower circuits for that year.A early one and a late production one i posted both for you to follow.I think you have later one since your production date is 07/95 Just look both wire diagrams over to find out which one is yours then you can use the correct switch test for your blower motor.Let me know what you find.

Saturntech9
Jun 3, 2010.
I can't read the diagrams, they are too small. Can you send me the links to get to the site of the diagrams please? Thank you.

Tiny
Dsw422
Jun 3, 2010.
I can't send you the links there from mitchell on demand it's a pay site you have to log into sorry about that. If you can give me your email i'll email them to you though.

Saturntech9
Jun 4, 2010.
I emailed you the information and deleted the post with your email address so no one gets it. Let me know what you find.

Saturntech9
Jun 4, 2010.
Thank you for all the help. I have everything fixed now. Thanks.

Tiny
Dsw422
Jun 7, 2010.