Mechanics

CAR START BUT DIE RIGHT AWAY WHEN IS COLD WEATHER

2002 Saturn SL2 • 165,000 miles

Hello there I got a saturn sl2 2002 run great when is warm weather but on the mornings whenthe weather is cold the engine start but it die right away no sure what could be the problem
Avatar
Joseviz1979
October 9, 2012.



Yes thats the correct sensor. Do you have a scan tool that reads live data?Also is the security light on solid or flashing when it stalls and wont keep running when trying to start it.

Saturntech9
Oct 14, 2012.
I took the car to autozone for a scan read it come up with the trhottle positions sensor and the camshaft sensor but this car doesn't have a camshaft sensor so im replacing the tps this evening will see if that solve the problem in the morning about the security light it come uo sometimes but it go away quick right now is not on

Tiny
Joseviz1979
Oct 16, 2012.
What are the exact code numbers you have not code descriptions?Its very rare the tps fail on those cars.

Saturntech9
Oct 17, 2012.
The codes are p0122 and p0341 I dont what could be I remove the throttle and cleaning replace the tps and still no working in the mornigs when is cold the enfine light when off after a clean the throttle any suggestions

Tiny
Joseviz1979
Oct 19, 2012.
The code P0341 is most likely spark plugs use copper plugs only and wires. Do you still have a tps code?

Saturntech9
Oct 19, 2012.
Well I dint have any light on until today again the check engine light come back on so I will have to take it to read the codes also last year I replace the spark plugs and wires somebody told me could be the ignition coil

Tiny
Joseviz1979
Oct 19, 2012.
See what codes you have and let me know the numbers. ALso the code P0341 unless the coil towers are corroded bad coils arent setting that code.A bad coil would set a missfire code look at the spark plugs where the wires hook onto them look for black carbon powder. ALso look inside the spark plug wire ends where they go onto the plugs for that same powder. Let me know what you find.

Saturntech9
Oct 20, 2012.
Hello well I still getting the p0341 code say cylinder 1 misfire could be bad spark plugs those were replace last year I check it they dont look that bad but I replace it for a better brand NKG I will see how it doing it in the morning is when the problems is

Tiny
Joseviz1979
Oct 22, 2012.
Did you see any black carbon anywhere like I asked you to check for?

Saturntech9
Oct 23, 2012.
I did not see any black carbon everything look pretty good but I figure out a way to keep the car going this morning I was having the same problem but I use some start fluid and that keep the car going the lengine light still on maybe is something with the fuel

Tiny
Joseviz1979
Oct 23, 2012.
Page 2 of 3