Mechanics

CAR WONT RUN UNDER ITS OWN POWER. 3.1 V-6

1994 Chevrolet Beretta • 148,000 miles

I have to hold the gas to start it. Once its started it sounds like its missing a cylinder or two. It will run when I have my foot on the gas, when I let off it sputters and dies. Ive been through this engine, (egr, iac, coilpacks, obd) and I cant find a damn thing wrong. I recently replaced the intake due to an coolant leak, I replaced two of the pushrods since one was bent. Checked the valves and springs while I was in there. Everything looks ok. I just feel like im overlooking something.
Avatar
Ricoe2010
January 20, 2012.



Check for vacuum leaks. Check compression. Check spark at each cylinder. Check fuel pressure. Check the fuel filter.


Rivermikerat
Jan 20, 2012.
No leaks, compressions fine, fuel pressures fine, unsure about the spark.


Tiny
Ricoe2010
Jan 21, 2012.
I was dumb and just yanked the wires without labeling them, im sure I have it in the right firing order though.


Tiny
Ricoe2010
Jan 21, 2012.
Firing order attached


Rivermikerat
Jan 21, 2012.
Thats the wrong order. I referenced the module to the packs and they are in the right order. I put it the way you have it just to make sure and it wont run at all. Anyways I got it to finally run under its own power and im getting alot of steam out of the breather and out of the egr. Like I said I just replaced the intake gasket so I know for a fact its not leaking.


Tiny
Ricoe2010
Jan 21, 2012.
But maybe the head gasket is.


Rivermikerat
Jan 21, 2012.
FYI its wasnt a head gasket. But it was a bent intake valve. Thanks anyways bud. I really appreciate it


Tiny
Ricoe2010
Feb 2, 2012.
My pleasure. Tell your friends about us.

Closing thread.


Rivermikerat
Feb 2, 2012.