Mechanics

STALLS WHEN GAS IS PUSHED

1991 Oldsmobile Cutlass • 150,000 miles

MY 1991 OLDS CUTLASS SUPREME SL 3.1 MPFI AUTOMATIC FROUNT WHEEL DRIVE RUNS GREAT ILDES GREAT LOTS OF POWER. BUT WHEN IT WORMES UP EVERY TIME I STOP THEN TAKE OFF IT CUTS OUT ENGINEMISES AND DIES. TO RESTART I HAVE TO FLOURE THE GAS I TESTED LOTS OF STUFF NEED TO START FROM SCRATCH.
Avatar
Bart koski
June 20, 2012.




No W.O.T should be 4.5 to 5 volts no more because the computer only sends it 5 volts.


Racefan966
Jun 22, 2012.
Ok what about the test I did on the cold air thing? Mabey you should yell me how the tests are to make sure I did them right, the map, iac, tps, egr, o2, air chargetemp. And I still need to test the crankshaft sensor. And I cant find the camshaft senson mebey it doesnt have one.
On the tps w.O.T. Should be 4.5 to5voltz. But I got 1.37voltz.
Was the readings right foa the cold aire charg thing?


Tiny
Bart koski
Jun 22, 2012.
Oh the TPS should be.8 to 1 volt throttle closed key on engine off, then go steady and consistantly with no drops in voltage to 4.5 to 5 volt at wide open, again key on engine off. The air charge temp sensor sounds good. Now if you would ohm the injectors they should be 8-12 ohms. Simply unplug and ohm injector.


Racefan966
Jun 23, 2012.
Ok that will take me some time ill start after work. Im testing them unpluged?
AD


Tiny
Bart koski
Jun 23, 2012.
Yes that is correct just unplug and ohm.


Racefan966
Jun 24, 2012.
I think I slill need to test the cranckshaft sensor


Tiny
Bart koski
Jun 24, 2012.
I had a malfunctioning TPS on my Geo. Someone before me had crimped the TPS wires together instead of soldering them. With a little moisture they were shorting off and on. Worth looking at the condition of the tps wires.


Tiny
PCMentor29
Jun 24, 2012.
That wasent so bad. Depending on the cyclender it had 12.1 to 12.3
with the meator set on 200, and before I started I put the two leads together and got.04 so I guess my reading are.04 less?
What should they be.
With the plenom off I noticed a lot of build up I guess you would call it, it looked oilydirty inside the throught and inside the plemen and the EGR tube had about 1/16 of carben buildup is that normal?
Should I test the crankshaft sensor, if so how and what should be?


Tiny
Bart koski
Jun 24, 2012.
Ohya 8to12
i think I should test the tps again, I had the car running. Ops


Tiny
Bart koski
Jun 24, 2012.
Finaly got it back togather cleaned as much of that carbon crap as I could, new gaskets and before I started on it I went to the junk yard got the detent cable and all the sensors could, havent put them on, but I have them if I need.
Well it started and ill test drive tommarow. But it always seems fine after I do something to it.
So if you could go over the crankshaft sensor test and anything else you can think of I would be greatfull.


Tiny
Bart koski
Jun 25, 2012.

AD