Turn signals and wipers not working

Tiny
DAVFOG1963@YAHOO.COM
  • MEMBER
  • 2005 MAZDA 6
  • 3.0L
  • V6
  • FWD
  • MANUAL
  • 96,500 MILES
When I use the signals the direction I point it to comes on flashing brightly, but so does the other direction (lightly) and the wipers come on and won't turn off even though they have not been turned on.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, September 25th, 2016 AT 11:07 AM

12 Replies

Tiny
HMAC300
  • EXPERT
Check the grounds battery to body and engine to body also check for a bad bulb specifically the one side that does that front and rear, the filaments may be touching together. Only buy Name brand bulbs not the cheap ones you will have trouble with them.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, September 25th, 2016 AT 11:43 AM
Tiny
DAVFOG1963@YAHOO.COM
  • MEMBER
Where would the engine to body ground be located?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, September 25th, 2016 AT 11:45 AM
Tiny
HMAC300
  • EXPERT
There may be one that bolts at back of block /transmission stud. Would be it or on cylinder head.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, September 25th, 2016 AT 12:32 PM
Tiny
DAVFOG1963@YAHOO.COM
  • MEMBER
Okay, checking now get back to you ASAP
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, September 25th, 2016 AT 3:00 PM
Tiny
DAVFOG1963@YAHOO.COM
  • MEMBER
Battery to body looks fine no rust at all nice and tight don't have a lift to locate other one will have to get it up on ramps to get underneath
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, September 25th, 2016 AT 7:05 PM
Tiny
DAVFOG1963@YAHOO.COM
  • MEMBER
Ok both grounds are good and all bulbs have been changed. All fuses were checked and are good, nothing's changed both signals still come on as well as the wipers when I use either direction of signal
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, September 26th, 2016 AT 4:57 PM
Tiny
DAVFOG1963@YAHOO.COM
  • MEMBER
Any ideas?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, September 27th, 2016 AT 6:57 AM
Tiny
HMAC300
  • EXPERT
You'll have to have a mechanic scan for codes wiper may be the switch or the module but you'll need to scan first same for lights.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, September 27th, 2016 AT 7:11 AM
Tiny
DAVFOG1963@YAHOO.COM
  • MEMBER
Update OBD scan run no codes found guess I'm off to a dealer/mechanic
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, September 28th, 2016 AT 6:26 PM
Tiny
KEN
  • ADMIN
Please let us know what you find so it will help others.

Best, Ken
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, September 29th, 2016 AT 10:23 AM
Tiny
DAVFOG1963@YAHOO.COM
  • MEMBER
After extensive search by Mazda dealership multiple grounds to the body and behind radio control cluster caused the issue, thanks
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, October 17th, 2016 AT 9:55 AM
Tiny
KEN
  • ADMIN
That would have difficult to find. Good to hear you got it fixed and thanks for getting back to us, please use 2CarPros anytime we are here to help.

Best, Ken
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, October 17th, 2016 AT 4:25 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides