Stalling when stopping at light

Tiny
STEVE MAC
  • MEMBER
  • 1989 FORD F-150
  • 413 MILES
Replaced tps, iac, map sensor runs rough at idle and stalls at lights. Has 4.9l wo ac checked all that I see. Have this truck along time and the only thing I think is a vacuum leak. No! Still has to be something electrical
Do you
have the same problem?
Yes
No
Thursday, May 16th, 2013 AT 3:24 PM

6 Replies

Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
Yes, vacuum leak.

Check the intake gasket very carefully. Common failure

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 16th, 2013 AT 4:35 PM
Tiny
STEVE MAC
  • MEMBER
Not at intake, checked that 3time seems to be getting too much vacuum at vacuum connector on the upper intake port where the map sensor is pluged in
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 16th, 2013 AT 5:07 PM
Tiny
STEVE MAC
  • MEMBER
There is a vacuum valve by the fuel pressure regulator 2port electric come from charcoal can splits and goes to both sides of throttle body by iac. Maybe it's bad?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 16th, 2013 AT 5:10 PM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
If it leaks vacuum, yes.

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 16th, 2013 AT 5:12 PM
Tiny
STEVE MAC
  • MEMBER
What I think is the electric part of it is not letting the vacuum open. The way it seems to me is it works on throttle demand, all this started when my starter solenoid shorted out
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 16th, 2013 AT 5:26 PM
Tiny
STEVE MAC
  • MEMBER
Anything else you come up with?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 16th, 2013 AT 5:42 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides