2001 Oldsmobile Aurora car lost power as driving and wouldn

Tiny
HARRISKATHY39
  • 2001 OLDSMOBILE AURORA

Engine Mechanical problem
2001 Oldsmobile Aurora 6 cyl Two Wheel Drive Automatic 98,000 miles

I was driving home tonite and the car all of a sudden lost power and started going slower and slower. It went from 65 to about 35 and I could have pushed the accelerator all the way to the floor but I could tell it wouldn't make it go any more than 5 to 10 miles faster at the most. The power was decreased by at least 80% I think. Going up hill it really slowed down. When I got on the flat again it speeded up a little (10-20 miles faster) and I headed for an exit then. It stopped fine at stop signs and started going again fine but there was no power when you stepped on the accelerator except: pushing on it at a normal level would only make it go at a slower rate than normal with it getting up to the speede limit of 35 but it took longer and again, no power. It feels like it wont go at a speed over 45 or so and definiteoly won't go uphill at a speed over 35. It sounds OK but a little "empty" sounding. No real audible engine noise that I recall. I need help fast ! I have to go to work in the AM and its' 25 miles away by freeway ! I'm broke too so if I can fix it myself, that may be the only way I can get it fixed.
Can anyone help me please?

Do you
have the same problem?
Yes
No
Thursday, April 1st, 2010 AT 1:30 AM

1 Reply

Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
  • 68,362 POSTS

Have you checked the catylatic converter to make sure it isn't plugged? Has the check engine light come on?

Let me know.

Please consider a donation to help us answer more questions.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, April 9th, 2010 AT 7:17 AM

Please login or register to post a reply.

Related Brake Pedal Goes To Floor Questions

Help us by donating