OLD fuel pump stop priming, new pump not priming

Tiny
DLOWERY513
  • MEMBER
  • 2000 PONTIAC GRAND PRIX
  • 3.1L
  • V6
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 150,000 MILES
I replaced the original heater blower motor and resistor now heater blower works on all speeds
but the car wouldn't start, it is getting fire but not fuel, I can spray EITHER in the throttle body and
it will run briefly until out of either, there are NO blown fuses and I replaced a NEW Fuel Pump Relay
So I replaced NEW fuel PUMP, Pump will make noise when wired directly but not when the KEY
is turned on, I bypassed the FUEL pump Resistor, still nothing, Any Ideas is GREATLY
appreciated. Thank You Don, I am or have been a OLD SCHOOL auto shade tree
mechanic in the old days, I'm now on disability with all my children still @ home and my income
is very low limited now after being injured on the job.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Thursday, November 6th, 2014 AT 6:54 PM

2 Replies

Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Did you check the fuel pump relay? Is there power to it?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, November 6th, 2014 AT 7:03 PM
Tiny
DLOWERY513
  • MEMBER
As in my 1 st question I did replace the FUEL PUMP RELAY,
checked both fuse boxes all fuses show HOT, Bypasses the fuel pump resistor and still nothing, My FUEL GAUGE is also NOW stuck on FULL
when the tank is less than 1/2, the fuel pump will make a humming noise
but not a clicking noise, Could this problem be in my ignition switch?

Thank you again so much
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, November 6th, 2014 AT 7:21 PM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links