2002 Nissan Frontier AC not blowing cold air.

Tiny
HAYNOSITY
  • MEMBER
  • 2002 NISSAN FRONTIER
  • 4 CYL
  • 2WD
  • MANUAL
  • 130,000 MILES
My truck quit blowing cold air a couple of weeks ago. The compressor is still engaging and the system is holding a vacuum @ 30psi. I recharged the system and it was ok for a day, then the same symptoms, compressor still working but no cold air. I rechecked the system and both the low and high sides are reading around 60 psi with it static and running. I used a snooper and did not find any evidence of a leak. I do hear a noise coming from the evaporator area that sounds like a faucet that is turn on low. My next thought is that maybe the expansion valve is stuck shut or the accumulator is bad. Any help on this would be great thanks in advance.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Thursday, June 11th, 2009 AT 2:53 PM

3 Replies

Tiny
DOCFIXIT
  • EXPERT
You have equalized readings the compressor is shot
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, June 11th, 2009 AT 3:12 PM
Tiny
HAYNOSITY
  • MEMBER
Whats throwing me off is that the ac will work when you charge it for about a day and there are no leaks to be found. Its done this to me twice.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, June 11th, 2009 AT 5:35 PM
Tiny
DOCFIXIT
  • EXPERT
Any blockage in system would give really low side readings and highere high side readings. 60 psi static and comp running indicates no compression occuring.
After evac and charge was oil added to system?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, June 12th, 2009 AT 2:00 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides