2001 Dodge Durango service 4WD light and 4WD doesn't engage

Tiny
LUCKY4DAWG
  • MEMBER
  • 2001 DODGE DURANGO
  • V8
  • 4WD
  • AUTOMATIC
  • 105,000 MILES
I was trying to change a fuse for the trailer lights. I had the truck running and engaged in 4wd lo. I pulled the 4x4 fuse (under the hood) by accident before I found the right one. When I got back in the car the Service 4wd light was on and the 4wd switch was not lit anymore.

Did I zap the TCCM or do you think I can just reset by taking postive off battery for 15 min?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, January 6th, 2010 AT 8:56 PM

3 Replies

Tiny
RACEFAN966
  • EXPERT
I don't find a reset for the TCCM but I don't think you zapped it either. I think it set a code because it was locked in and the fuse was pulled. Now what you may need to do is have it scanned and retrieve the codes and have them cleared. First if you would pull fuse A (20amp) from the power distribution box for 30 seconds or so with key off this will clear the TCCM memory and may fix you issues. Get back to me and let me know if this worked or not.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
-1
Thursday, January 7th, 2010 AT 10:46 AM
Tiny
LUCKY4DAWG
  • MEMBER
Is Fuse A, the same as the fuse labeled 4 x4?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, January 7th, 2010 AT 12:42 PM
Tiny
RACEFAN966
  • EXPERT
It don't tell me that. It just say's fuse A and that is in the underhood fuse/relay box on the left (drivers) side inner fender, and that it is 20 amp. Does your owners manual shed any light on it? If it helps the wire going to it is light blue with a red stripe.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
-1
Friday, January 8th, 2010 AT 10:06 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides