Climate control problems

Tiny
DRUDE18
  • 2003 CHEVROLET IMPALA
  • 97,000 MILES

ON MY 2003 CHEVROLET IMPALA, THE HEATING AND COOLING WILL NOT WORK, AND ALSO THE UNIT THAT SHOWS TEMPERATURE ON THE CEILING, AND HAS THE HOME LINK BUTTONS ON IT, WITH SUNROOF SWITCH. When I touch one of those buttons, it triggers cruise control light to co Its driving me nuts!

Do you
have the same problem?
Yes
No
Monday, October 3rd, 2011 AT 12:04 AM

9 Replies

Tiny
RIVERMIKERAT
  • MEMBER

Check to see if the blower motor is receiving power and make sure the ground connector hasn't come loose. Check the fuse and relay. Check the switch.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
-1
Monday, October 3rd, 2011 AT 12:22 AM
Tiny
DRUDE18
  • MEMBER

What do I do if it doesnt receive power?

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, October 3rd, 2011 AT 11:06 PM
Tiny
RIVERMIKERAT
  • MEMBER

If the blower motor isn't receiving power, check the fuses and relays. Check the fuse in the main fuse panel in the car and the Maxi-Fuses under the hood. This will also be the location for the relay. Check to see if the switch is receiving and passing power.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, October 5th, 2011 AT 3:34 AM
Tiny
JONESKELBY
  • MEMBER

I'm having the same problem, but mine will kick on eventually. What was the final solution to your problem with the Impala?

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, October 12th, 2011 AT 3:39 PM
Tiny
RIVERMIKERAT
  • MEMBER

Have you performed the checks I mentioned joneskelby?

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, October 12th, 2011 AT 9:10 PM
Tiny
JONESKELBY
  • MEMBER

I checked all the fuses in the car and under the hood. It only happens right when I start my car. The ceiling display just stays blank, and the climate controls are unresponsive, but some lights blink, like the AC button. Then after a certain amount of time (between 1 and 5 mintues) everything turns on and works normal. It's almost like it's a computer problem and theyre taking awhile to load.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, October 13th, 2011 AT 1:12 AM
Tiny
RIVERMIKERAT
  • MEMBER

Sounds like a faulty connection somewhere, to me.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, October 13th, 2011 AT 2:43 AM
Tiny
JONESKELBY
  • MEMBER

After taking it to the dealer, they told me it was my after market deck, and charged me $115 for telling me to go get that checked by best buy where, I bought my deck. I went to best buy and they said it wasn't the deck, but checked the power to my switch. Apparently the switch wasn't getting enough power. We checked the fuse and it wasn't getting enough power. After finding the wiring diagram online, I figured out it was the IGNITION SWITCH. Got that changed, and have been good to go since.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, November 18th, 2011 AT 6:05 PM
Tiny
RIVERMIKERAT
  • MEMBER

Thanks for letting us know.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, November 19th, 2011 AT 3:36 AM

Please login or register to post a reply.

Other Climate Control Questions