Coolant fans don't work without turning on A/C.

Tiny
KEWANTTOKNOW
  • MEMBER
  • 2002 OLDSMOBILE ALERO
  • 160,000 MILES
Just replace intake manifold gaskets Upper & lower. No leaks engine runs fine. Fans comeon with A/C, & can turn them on with my scanner two speeds low & high. With car idling without A/C on. Fan don't come on. Could the engine computer be the problem?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Monday, May 28th, 2012 AT 3:11 PM

7 Replies

Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Check and test the coolant temperature sensor
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, May 28th, 2012 AT 3:16 PM
Tiny
KEWANTTOKNOW
  • MEMBER
I replace the coolant temp sensor, sensor below thermostat housing. Is that the sensor your replying to?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, May 28th, 2012 AT 3:44 PM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
For what liter engine?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, May 28th, 2012 AT 3:58 PM
Tiny
KEWANTTOKNOW
  • MEMBER
3.4L V6
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, May 28th, 2012 AT 10:23 PM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
See below
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, May 28th, 2012 AT 10:54 PM
Tiny
KEWANTTOKNOW
  • MEMBER
Yes I replace the coolant temp sensor. I check the voltage at the connector 5 volts on one and complete ground on the other one.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, May 28th, 2012 AT 11:58 PM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Could be the computer or a relay, have it further checked and tested
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, May 29th, 2012 AT 9:56 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides