I changed the bad alternator it ran fine all day.

Tiny
ANONYMOUS
  • 2001 CHRYSLER CONCORDE
  • 179,000 MILES

I changed the bad alternator it ran fine all day no problems went home shut it off, it sat the whole next day. I went out the third day to start it and everything is normal turning the key until I got to the start then I have nothing. I HAVE NO CRANKING, NO FUEL PUMP, BUT WHEN I JUMP THE RELAYS WITH A WIRE THEY WORK FINE I HAVE TRACED EVERYTHING I CAN THINK OF PLEASE HELP
WHAT COULD I BE MISSING?

Monday, March 4th, 2013 AT 11:16 PM

5 Replies

Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
  • 68,398 POSTS

Have you checked to make sure all battery terminals are clean and tight? Is there power getting to the starter?

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, March 5th, 2013 AT 1:22 AM
Tiny
JIMHARLAND
  • MEMBER

Yes they are clean and I have power to the starter relay

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, March 6th, 2013 AT 10:33 PM
Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
  • 68,398 POSTS

If you have power to the starter (12v) and it doesn't engage, it sounds like you have a bad starter. Have you had it checked?

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, March 6th, 2013 AT 11:01 PM
Tiny
JIMHARLAND
  • MEMBER

Sorry I dont have power to the starter unless I jump the relay but with the relay in I have nothing same with the fuel pump I can jump it through the relay it will hum but when I put them back in they dont work. Its like something is stopping them from getting juice I JUST DONT HAVE THE MONEY TO TAKE IT TO GET FIXED BY A PRO THIS SUCKS

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, March 7th, 2013 AT 8:25 PM
Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
  • 68,398 POSTS

I'll try to help. If you can jump the relay, that tells me there is power there. Have you tried a new relay?

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, March 8th, 2013 AT 3:24 AM

Please login or register to post a reply.

Other Engine No Crank Over Questions