NEW QUESTION OR PART OF OLD QUESTION I HAVE DTC ...

1992 Buick Lesabre

Tiny

gvsdaworld

February, 18, 2013 AT 5:09 AM

New question, or part of old question: I have dtc 41, and 58. When at dead stop, and almost at dead stop, when I hit the gas, engine rpms go up, but does not go anywhere, then after a few secs, it goes. Just changed o2 sensor, and transmission fluid. I had a code 13, but cleared it with new o2 sensor. The car used to stall, but it seems with better gas choice(Chevron, Shell, Exxon) it has stopped. After a period, this started, and oddly after new o2 sensor, and new transmission fluid, it seems to have gotten worst. (Not sure if this is related) Old o2 sensor, had white on it like maybe it was ash or something, not sure. Also, noticed oil around where the cylinder head & block meets, as well as a Very "Slight" clear drip from exhaust pipe sometimes. When I used to start car, it used to have an "odd" smell for a few secs, and no more after that. Since new o2 sensor, I havent noticed the smell. I don't believe it's a gas smell, don't think rotten eggs either. Sorry so long, but wanted to include details. Help with this would greatly be appreciated. Also, engine does idle rough at times. Can some one also help with dtc 41 and 58 please.
Posted by Gvsdaworld on 2/18/2013
. Details
New question, or part of old question: I have dtc 41, and 58. When at dead stop, and almost at dead stop, when I hit the gas, engine rpms go up, but does not go anywhere, then after a few secs, it goes. Just changed o2 sensor, and transmission fluid. I had a code 13, but cleared it with new o2 sensor. The car used to stall, but it seems with better gas choice(Chevron, Shell, Exxon) it has stopped. After a period, this started, and oddly after new o2 sensor, and new transmission fluid, it seems to have gotten worst. (Not sure if this is related) Old o2 sensor, had white on it like maybe it was ash or something, not sure. Also, noticed oil around where the cylinder head & block meets, as well as a Very "Slight" clear drip from exhaust pipe sometimes. When I used to start car, it used to have an "odd" smell for a few secs, and no more after that. Since new o2 sensor, I havent noticed the smell. I don't believe it's a gas smell, don't think rotten eggs either. Sorry so long, but wanted to include details. Help with this would greatly be appreciated. Also, engine does idle rough at times. Can some one also help with dtc 41 and 58 please.

FOUND 204 RELATED QUESTIONS

0 Answers

Please login or register to post a reply.

Oxygen Sensor Replacement Dodge Stratus
Oxygen Sensor Replacement Honda Civic 1996-20
Fail Your Smog Test? Fix it Fast
Read Codes Like a Pro
Code Read Retrieval/Clear
 Step by Step video GMC Yukon XL 2000-2006