Will not stay running

Tiny
2CEXPT
  • MEMBER
Clean out the idle air control valve and see what happens to include the EGR valve
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
DUMB DAVE
  • MEMBER
  • 1991 CHEVROLET S-10
  • 6 CYL
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 300,000 MILES
Cant get it to run on it's own, drained old gas out first, poured injector cleaner, octane booster, fresh gasoline, and just before I parked it I had just put new fuel pump in it. The injectors are spraying out fuel when cranking if I pour gas in carb fires right up but won't stay running like starving for fuel tired of dumping cash into it
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
2CEXPT
  • MEMBER
Check the fuel pump and oil pressure sending unit this is the one that powers the fuel pump when it fires up if there's a problem to it-it'll shutdown the fuel pump.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
LARRYBOY1026
  • MEMBER
  • 1991 CHEVROLET S-10
  • 6 CYL
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 172,000 MILES
It dies out when you start it and when you put it into gear and seems like its flooded when you try to take off.
Once you get it going good it stays that way until the truck is turned off again.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
2CEXPT
  • MEMBER
Clean out the idle air control valve and test the TPS and MAP sensors.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
BUBBIE1969
  • MEMBER
  • 1991 CHEVROLET S-10
  • 169,000 MILES
Will idle fine but when you go to pull out at idle it will take off apply the accelertor bogs down or quits have replaced idle air senror, new fuel pump sock and filter, new map sensor, new throttle sensor, new ecm computer new injector new plugs ignition coil, and wires still does the same thing after replacing all these parts dont know why it still wont run.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
RIVERMIKERAT
  • MEMBER
Check for vacuum leaks. Clean the throttle bottle.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
BUBBIE1969
  • MEMBER
Cannot locate any vacuum leaks and has a brand new fuel injector that was put on new today actually 2 new one and still when you apply the gas petal will bog down or will quit
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
RIVERMIKERAT
  • MEMBER
The fuel injector is separate from the throttle body. Check the ignition timing. Check fuel pressure, key on, engine off and engine running.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
BUBBIE1969
  • MEMBER
Checked fuel pressure is good to the injectors from the pump and throttle body is clear of debree and still put it in gear and give it gas chuggs bad and restricted fuel. But when it idles it runs great. At a brick wall and don't what Would be causing it had 2 other mechanics working on it to and they know there stuff and other suggestion or know of any that has had this problem
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
TIMABRAMS
  • MEMBER
  • 1991 CHEVROLET S-10
I had a oil sending sensor replaced because oil guage was going up and down an showing low oil pressure at an idle and then spiking when I accelorate now it quits running after 5 mins of driving the battery bolt is strip out and loose wont tighten is this whats wrong or is it something else battery has been loose for over a year but did not quit running previously
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
RIVERMIKERAT
  • MEMBER
Vacuum leaks. Compression. EGR.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
HMAC300
  • EXPERT
Fix battery problem first either with a new terminal endor battery thn check fuel pressure with a gauge
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
AMBER87
  • MEMBER
If you figure it out let me know because I am having the same problem with my 92 s10 2.8 motor my e-mail address is frankgirl32487@yahoo. Com
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
RIVERMIKERAT
  • MEMBER
Amber87, check the compression, check and clean the EGR valve, and check for vacuum leaks.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
2CARPROS-ARCHIVES
  • MEMBER
  • 1991 CHEVROLET S-10
  • 162,000 MILES
Was cruizing down the road at about 70 and engine cut out and would start not getting power to the coil- have tryed everything I can think of as I am a mechanic and I need some help anyone have any idea what would be making my coil have no power mind you everything else works?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
JDL
  • EXPERT
Did you check primary voltage at the coil? Usually pink wire, goes hot with the key on.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
LEIFBEAUCHAMP1
  • MEMBER
No voltage to the coil I put it on my 88 chevy c10 and it fired right up some ppl have told me the ignition control but I am lost as where to find it.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
LEIFBEAUCHAMP1
  • MEMBER
Also I have a 1999 dodge caravan that just done the same thing as the s10.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)
Tiny
JDL
  • EXPERT
Like I said, the pink wire is primary voltage to coil. If circuit isn't hot, trace wiring to ignition switch. Also, check pink wire at ignition switch, see if it goes hot with key on.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 21st, 2018 AT 3:27 PM (Merged)

Please login or register to post a reply.

Sponsored links