Mechanics

PONTIAC G6 SENSOR PROBLEM

2007 Pontiac G6 • 95,000 miles

On my 2007 pontiac G6 6cly. The abs and tc light came on so the code read abs sensor, so I replaced wheel bearings and the light stays on cleared it but comes back on, could it be a fuse or what, I do nmot know what to do now. Do you have any suggestion for me.I hate to take it to a dealer cause it would cost me a arm and leg and I can not afford it. Please help thank you.
Avatar
Patacake
January 29, 2013.



I need to know the exact code number that is setting not code descriptions?

Saturntech9
Jan 29, 2013.
Let me refrase the question, I was having a funny noice comming from the front of my car. I contacted you guys and you said have the wheelbearing checked, so I did and it was a bad wheelbearing, so they put new wheelbearings on and after they was put on the asb/tc light came on. They cleared the light but when I started driving it the light came back on. The guy who put them on said the back bareing were s5till good put could have a bad sensor in the asb back wheel so I had a new one put on and the light still stays on, everytime you clear it it comes right back on. So I do not know what the code is.

Tiny
Patacake
Jan 29, 2013.
The problem is I don't know what code you have ether I can't scan the car with my scan tool. Without the code number I have no starting point what to tell you to check etc. So you didn't have any problems with those lights coming on before the bearings were replaced?Also which bearings were replaced? Did they ever scan the car for abs codes when you brought it back with the abs light after they replaced the bearings?

Saturntech9
Jan 29, 2013.
The code isC0035 the right rear

Tiny
Patacake
Jan 30, 2013.
Have you checked the harness from the sensor for damage?Do you have a multi meter to do some testing?

Saturntech9
Jan 31, 2013.
No have not checked the harness how do you do that, and yes we have a m-meter

Tiny
Patacake
Jan 31, 2013.
You visually inspect the wire. For breaking chafing etcjust follow the wire from the sensor. Also unplug the speed sensor and turn the key to the run position. Measure on the harness side not the sensor side across the two terminals you should have over 8 volts?

Saturntech9
Jan 31, 2013.