Mechanics

VAN WONT START ... JUST QUIT WHILE DRIVING

2000 Chevrolet Astro • 213,000 miles

2000 chevy astro! Fuel problems. Checked coil good. Took out fuel pump, had it tested good! Grounding problem maybe? Is there an auxilary ground somewhere? Solid black is the ground? Everything else shows current? I'm lost
Avatar
Bentdesign
October 7, 2012.




So you have a nice blue spark?What your actual fuel pressure?Do you have injector pulse?Any codes in the computer?
AD

Saturntech9
Oct 7, 2012.
Blue spark yes. Fuel pressure none because fuel pump doesn't turn on. I don't know about the rest. Originally had evap code but doesn't show any right now but engine light still on

Tiny
Bentdesign
Oct 7, 2012.
Tried new coil everything the same changed all relays and fuses tested all wires ground light on then goes off is there a secondary place ground gets grounded

Tiny
Bentdesign
Oct 7, 2012.
So the fuel pump is inop but you bench tested it and it worked?

Saturntech9
Oct 7, 2012.
Yes

Tiny
Bentdesign
Oct 8, 2012.
Find the inline connector going to the gas tank unplug it on the harness side check terminal c it should be a constant ground. Now check terminal b the grey wire it should have power while cranking the engine. Let me know what you find.

Saturntech9
Oct 8, 2012.
Did that no power on ground power on others while cranking

Tiny
Bentdesign
Oct 8, 2012.
Did you check the gray wire for power by usuing the frame rail for the black test lead and the red test lead to the gray wire while cranking?ALso was the black wire terminal c a constant ground?Your reply was all blurred together hard to tell what yoou were trying to say.

Saturntech9
Oct 8, 2012.
Sorry tested all wires there was power while cranking no power on ground wire

Tiny
Bentdesign
Oct 8, 2012.
Alright there isnt supposed to be power on the ground wire. Was there 2 ohm or less to ground on the terminal c ground wire?If not you will have to start by fixing that.

Saturntech9
Oct 8, 2012.

AD